Al voltant de 5.000 persones van omplir divendres a la nit el passeig central del parc Teodor Gonzalez de Tortosa per assistir a un dels concerts més destacats de les festes majors de la Cinta 2019: el del grup Hija de la Luna, amb el seu tribut a la mítica formació del pop espanyol Mecano. La banda van repassar la major part dels èxits del grup madrileny acompanyats pel nombrós públic, que va corejar en tot moment les lletres de cada cançó. El tribut del grup Hija de la Luna repassa la última gira que Mecano van fer al 1991-92 per presentar el seu últim treball d’estudi ‘Aidalai’. Precisament, Tortosa va ser una de les ciutats que aleshores van acollir un dels concerts d’aquella gira, en la que va ser la seua segona visita a la ciutat dins de les festes de la Cinta.

Aquest concert va ser el punt àlgid d’un divendres d’activitat intensa a Tortosa. Va començar just després d’una altra de les grans cites del divendres: el Correfoc de les Terres de l’Ebre, que enguany arribava a la trenta-setena edició. Hi van prendre part una desena de colles de diables i tambors, acompanyats de diverses dracs i bèsties, i amb l’acompanyament de centenars de persones ballant baix les espurnes dels diables. El guanyador per votació popular de la millor encesa va ser el Ball de Diables 7 Cervells amb el drac Hydracus, de Jesús, que va sumar el 51% dels vots a través de www.ebrecorrefoc.com.

Prèviament a tot això, la caminada solidària de les festes de la Cinta Mai Caminareu Sols, de la Lliga Contra el Càncer de les Terres de l’Ebre, va aplegar unes 700 persones des de la plaça del Carrilet fins a la plaça de l’Ajuntament. Per la seua banda, l’auditori a l’aire lliure de la plaça de l’Absis també va quedar menut durant el concert de la banda municipal de música de Tortosa, que va finalitzar amb l’himne de la ciutat, el pasdoble ‘Tortosa’, i amb l’himne de la Cinta.

Coincidint amb l’equador de les festes, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat l’elevat índex de participació de la ciutadania a tots els actes que s’han dut a terme fins al moment i ha convidat a seguir participant de la mateixa manera en en tram final de la Cinta 2019. Sense anar més lluny, aquest dissabte l’activitat continua sent intensa. Al matí, amb el ban cavalcada que ha recorregut el centre de la ciutat amb carros enramats i els elements del seguici festiu de la ciutat. A la tarda tindrà lloc l’ofrena de flors i fruits a la Mare de Déu de la Cinta, amb la participació d’una important representació del teixit associatiu de Tortosa. Un any més, a més d’homenatjar la patrona de la ciutat, l’ofrena tindrà un caràcter solidari per partida doble: d’una banda, perquè els aliments que es recullen aniran a parar a Creu Roja i Càritas, i de l’altra, perquè es manté la crida per recollir material escolar per al curs 2019-2020, que es distribuirà entre les famílies amb menys recursos.

A la mitjanit tindrà lloc el castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Tomàs, i posteriorment, un altre tribut musical, en aquest cas als grans hits dels 80 i 90 a càrrec de Los 80 Principales, seguit de la Festa Imagina Ràdio fins que es faça de dia.

Redacció: P. P.

Concierto staff